Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Våga, Uppsala, Apoteksvägen, Sjögrens Väg, Brunnby, Försäkringskassan, Villebrådsgatan, Vassunda, Din Cykel, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka POLISRUTAN Knivsta

Våga, Uppsala, Apoteksvägen, Sjögrens Väg, Brunnby, Försäkringskassan, Villebrådsgatan, Vassunda, Din Cykel, Knivsta, Uppsala län

 

SOMMAREN 2017   17/7-19/8

 

 

Sommarlovet är slut, skolorna har börjat, semestern är för de flesta över och vardagen är åter. Tillsammans kan vi göra Knivsta tryggare, Grannsamverkan, våga vara vuxen på byn på exempelvis Särstabadet och alla skolor och Nattvandra är tre bra sätt där du kan bidra !

Du kunde följa Polisrutan fram till mitten av Juli på vår hemsida men vad har hänt efter det ? https://polisen.se/Uppsala_lan/Aktuellt/Handelser/

Ni Knivstabor har varit mycket aktiva under sommaren och ringt många samtal till polisen om pågående brott eller andra tips. Bra att ni är vakna och förser Polisen med information. Tyvärr hinner vi inte bearbeta allt men som ni ser nedan har vi ändå gjort en del i även om vi skulle vilja ha mer polisnärvaro.

 

Nattvandrarna i Knivsta har jobbat många helger under sommaren och därmed hjälpt till att öka tryggheten för dig i Knivsta. Du som vill hjälpa till, sök upp gruppen som bl.a. finns på Facebook.

 

Traktorer/mopeder

Många klagomål mot traktorer och mopeder under hela sommaren. Tyvärr har vi bara lyckats stoppa och ta en traktor i beslag i slutet på Juli. Fortsatt vädjan från Polisen och från många irriterade knivstabor är att ni föräldrar måste TA ANSVAR FÖR ERA BARN som har motorfordon innan någon kör ihjäl sig själv eller någon annan.

Om polis anträffar traktor/moped som framförs fortare än sin tillåtna hastighet tas den normalt i beslag, böter för olovlig körning, dessutom återkallas traktor/mopedkort och lämplighetsintyg för B-kort skjuts på framtiden. Och vårdnadshavare kan dömas för tillåtande av olovlig körning med ev. körkortsåterkallelse.

 

SKOLOR

Framför allt Högåsskolan har haft många invånare under sommaren som ställt till en del, framför allt skadegörelse men även allmänt stök och utåtagerande mot förbipasserande.  Även andra skolor har varit utsatta och du får gärna hjälpa till genom att ta din kvälls eller helgpromenad förbi skolor.

 

 

17 juli – 19 augusti 

 

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN

Antal 

Olaga hot/Rånförsök mot minderårig pojke.  Apoteksvägen i Centrum, 17/7 kl 21.30

1

Grovt rån. Man nerslagen med tillhygge på Emil Sjögrens väg  25/7 22.25

1

Trafikolycka 3 mopeder som krockat med varandra. Personskador

1

Trafikolycka Bil-Cykel. Bil missat att väja för cyklist. Personskador

1

Trafikolycka singel MC Personskada

1

Medling.  Mellan parter i bråk oftast i relation

3

Fordonskontroll som gav träff på narkotika och stöldgods

1

Husrannsakan

2

Olovlig körning

1

Övriga Böter.  (Varav en med direkt körkortomhändertagande)

6

Gripna misstänkta för brott

2

Förhör i bostad i samband med brottsutredning

2

Rattfylleri Drog

1

LOB (Omhändertagande av berusad person)

1

Handräckning annan myndighet

5

TIPS om brott m.m. från medborgare

130

Kontrollerade Personer/Fordon

65

 

                                                                                                                      

ETT URVAL AV  HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT

ANTAL

Anmälan om snatteri i butik

1

Anmälan om inbrott i en lokal. I Brunnby Östuna 27/7 18-21

1

Anmälan skadegörelse skola.  Högåsskolan utsatt, också en anledning till vuxennärvaro.

2

Försök till Åldringsbrott/bedrägerier. Senaste modus nu under sommaren är att ringa och uppge sig vara från hemtjänsten och erbjuda sig att hjälpa till med allt möjligt, ut och promenera med rullator, hämta medicin m.m. Det kan egentligen vara vad som helst. Prata med era gamla om detta, var mycket skeptiska när någon okänd ringer och erbjuder sina tjänster.

2

Försäkringskassan. Har anmält flera olika bidragsbrott, ofta felaktiga sanningsförsäkringar. Återbetalning och brottsmisstanke.

10

Anmälan om försök till inbrottsstöld i bostad/rekar inför stöld. 2 anmälda tillfällen, Villebrådsgatan den 30/7 och i Vassunda den 14/8. VAR OBSERVANTA och gå med i Grannsamverkan

2

Cykelstölder   PÅMINNELSE : Lås in din cykel i bostaden !

5

Viltolyckor

10

 

Poliskontoret i kommunhuset är öppet onsdagar 14.00 – 17.00

                                  

Se händelser på: https://polisen.se/Uppsala_lan/Aktuellt/Handelser/         

Anmäla brott eller lämna tips:  Ring 114 14 eller lämna tips via:        https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

        Pågående  brott / färsk gärning: Ring 112    

 

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra