Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Alunda, Gimo, Hargshamn, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Polisrutan

Alunda, Gimo, Hargshamn, Österbybruk, Östhammar, Uppsala län

Polisrutan Östhammar:
Vår reception vill meddela att det nu är gott om lediga tider för att ansöka om pass. Så passa på nu innan högsäsongen börjar. Det är klokt att ha lite framförhållning om man skall ut och resa och skaffa pass i tid. Gå in på polisen.se och boka tid!

Lite av senaste periodens anmälningar
Alunda: Kortbedrägeri genom att okänd person använt sig av målsägandens bankkortuppgifter och gjort köp på internet. Brott mot alkohollagen då en näringsidkare haft alkohol i sina lokaler utan tillstånd. Smitning från parkeringsskada.
Gimo: Cykel har blivit stulen ur ett låst garage. Cykeln var låst inne i garaget. En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bilförare, denne vägrade dock stanna och försökte köra ifrån polisen. Detta misslyckades och då föraren blev omhändertagen satte han sig til motvärn och blev då sprayad med pepparspray. Föraren saknade körkort och blev rapporterad för olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt att ej ha stannat på polismans tecken.
Hargshamn: En bil stoppas och föraren uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan, anmälan om drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. Vid en nykterhetskontroll på lv292 blåste en bilförare positivt och blev rapporterad för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning då körkortet var återkallat.
Österbybruk: Bedrägeri genom att målsäganden blivit debiterad en summa varje vecka för en tjänst denne inte beställt.
Östhammar: Inbrott i fritidshus där gärningsmannen krossat glaset i en balkongdörr och sedan gått in och tillgripit gods. Polispatrull blev beordrad till Östhammar då ett vittne sett en misstänkt rattfylla. Vid kontroll visade det sig vara en nykter förare. Däremot uppstod misstanke att nämnda förare försökt utföra ett bedrägeri mot en butik på platsen.
Viltolyckor: Under veckan har 6 viltolyckor anmälts.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra