Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Öregrund, Börstils Kyrka, Gimo, Köpmangatan, Alunda, Försäkringskassan, Österbybruk, Hamnplan, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan, Östhammar v. 32

Östhammars Kommun, Öregrund, Börstils Kyrka, Gimo, Köpmangatan, Alunda, Försäkringskassan, Österbybruk, Hamnplan, Östhammar, Uppsala län

                 POLISRUTAN I ÖSTHAMMARS KOMMUN

En vecka som varit intensiv för vår del. Mycket av den yttre verksamheten har handlat om att finnas på plats i Öregrund under båtveckan. Facit av firandet i Öregrund är 13 anmälningar om olika brott. Vi har också omhändertagit ett antal personer för fylleri.
Sammanlagt har det anmälts 67 brott i kommunen.

Redovisning av några av brotten anmälda under veckan:

Östhammar: Inbrott i en bil vid Börstils kyrka, tjuven kom över ett bankkort som användes till uttag av kontanter. Stöld av en båtmotor i Rackören. Skadegörelse (krossad ruta) på kommunhuset.

Gimo: Inbrott i flera garage på Köpmangatan, okänt vad som stulits. Krossad ruta på en bil tillhörande kyrkan.

Alunda: Flera anmälningar om bidragsbrott (lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan). Skadegörelse (krossad ruta) på ett hus.

Österbybruk: Stöld av däck ur ett förråd i Åby. En rattfyllerist har rapporterats. Mannen saknar även körkort. Stöld av plånbok vid Ånghammaren. Vi har några intressanta iakttagelser av tjuvarna.

Öregrund: Tre misshandelsbrott som inträffat på Hamnplan. I ett ärende är  gärningsmannen känd. En person är misstänkt för rattfylleri. Fyra personer är misstänkta för ringa narkotikabrott. En anmälan om våldsamt motstånd mot ordningsvakt på en restaurang. Kustbevakningen har ertappat en sjöfyllerist.

Veckans uppmaning: Skolstarten brukar alltid medföra större risk för skadegörelser på  skolor. Ta gärna kvällspromenaden förbi någon skola och se att allt är ok. 

Om du vill komma i kontakt med mig går det bra att skicka ett mejl. Min adress är olle.rehn@polisen.se

Olle Rehn
Kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra