Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Tierp, Älvkarleby, Älvkarleby Kommun, Centralskolan, Tobo, Örbyhus, Vendel, Gårdskär, Boden, Båthamn, Tierp och Älvkarleby, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisruta Tierp och Älvkarleby

Tierp, Älvkarleby, Älvkarleby Kommun, Centralskolan, Tobo, Örbyhus, Vendel, Gårdskär, Boden, Båthamn, Tierp och Älvkarleby, Uppsala län

Under de senaste fyra veckorna har inte mindre än 62 stycken viltolyckor rapporterats i Tierp och Älvkarleby kommun. Vi uppmanar till fortsatt vaksamhet för vilt på våra vägar.

Flera skadegörelsebrott har den senaste tiden anmälts i Tierp och Älvkarleby. Erfarenheter från tidigare år har också visat att denna typ av brott ökar under tiden för våra skolungdomars höstlov. Vi uppmanar därför alla vuxna och hundägare, särskilt de som är föräldrar, att ta kvällspromenader runt exempelvis skolor som ju ofta är utsatta för denna typ av brott.

Tierps kommun

En brand anlades i anslutning till Centralskolan i Tierp. Brottet rubricerades som skadegörelse genom brand. I Gatmot utanför Tierp blev en bil utsatt för skadegörelse då den fått två rutor krossade.

I Tobo utsattes stationsområdet för skadegörelse genom att fönster krossats på en byggnad.

I Örbyhus fick en bil lacken repad på ena sidan. Även detta anmäldes som skadegörelse. 

En villa i Tierp drabbades av inbrott och stora mängder gods, bl.a. smycken och klockor, försvann. Även en bostad i Vendel blev utsatt för inbrott och främst elektronik tillgreps.

En industrilokal i Tierp fick ovälkommet besök och verktyg samt kabeltrummor tillgreps.

Ett förråd i Örbyhus bröts upp och vinterdäck försvann.

En person blev rapporterad för olovlig körning då denne framförde en bil med släp som överskred tillåten vikt för personens körkortsbehörighet. Alltför många förare brister i att kontrollera om körkortet verkligen är tillräckligt för aktuell fordonskombination. Kontrollera detta innan färd.

Älvkarleby kommun

Ett par i Älvkarleö vaknade på natten och upptäckte att det befann sig en person inne i deras bostad. När personen konfronterades lämnade denne bostaden. I efterhand upptäckte bostadsinnehavaren att det saknades gods, bl.a. dator, kamera, bohag och alkohol. Troligtvis kom personen in genom en olåst altandörr.

En roddbåt som låg uppdragen och fastlåst på land i Gårdskär tillgreps. Från Gårdskär rapporetarades också ett inbrott i en verktygsbod. Låset till boden hade brutits upp och bland det tillgripna fanns bl.a. en båtmotor, motorsåg och diverse verktyg.

En anmälan gällande stöld av mediciner från ett låst skåp hos vård och omsorg inkom till polisen.

En båttrailer som stod parkerad vid Älvskärs båthamn blev utsatt för skadegörelse genom att däcken hade blivit punkterade. Även ett kabelskåp tillhörande Vattenfall har förstörts.

Information gällande18-25 oktober.

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.