Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Fahlgrensgatan, Nöjesfabriken, Filaregatan, Karlstad, Värmlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt Fler vittnen efterlyses till våldtäkten på Fahlgrensgatan i fredags vid 23-tiden.

Fahlgrensgatan, Nöjesfabriken, Filaregatan, Karlstad, Värmlands län

Fredagskvällen den 26 oktober omkring kl 23:00, utsattes en ung kvinna för en våldtäkt utomhus på Fahlgrensgatan i Karlstad. Kvinnan hade innan dess uppehållit sig en tid utanför Nöjesfabriken, men valt att lämna för en adress på Fahlgrensgatan. På sin väg mot den adressen blev hon kontaktad av en ung, för henne okänd man, som började följa efter henne. Han tilltalade henne, men hon försökte avböja hans inviter. Då hon är framme vid målet, tar hon sig inte in i porten. I detta läge blir hon utsatt för en fullbordad våldtäkt. Efteråt blir hon hjälpt av allmänhet, som också larmar polis.

Polis är på plats inom kort, såväl med radiobilspatrull som hundpatrull. Gärningsmannen kom dock undan.

Brottsplatsen hölls avspärrad och bevakad tills lördagen, då en ingående teknisk undersökning gjordes på plats. Material har säkrats från undersökningen. Materialet ska nu analyseras, vilket kan ta tid.

Förhör har hållits med målsäganden liksom med vittnen. Polisen efterlyser dock fler vittnen som kan ha sett kvinnan och mannen längs Fahlgrensgatan då de gick i riktning mot Filaregatan. Mannen kan till att börja med ha följt efter på avstånd, men i vart fall mot slutet har de gått nära varandra. Det kan ha uppfattats somatt de var ett par.

Kvinnan är 175 cm lång och har långt brunt hår. Hon bar en ljusbeige 3/4-lång kappa och bar på en mörkt färgad axelremsväska.

Vi vill komma i kontakt med personer som kan ha sett denna kvinna för att också få en så bra beskrivning av mannen i hennes sällskap som möjligt.

Den som tror sig ha sett kvinnan/paret ombeds ringa 114 14 och be att bli kopplad till tipsmottagning. Ärendet handläggs vid gruppen för grova brott i Karlstad, och ärendenumret är K1351615-18.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra