Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Burträsk, Umeå, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person

Polisen har letat efter en försvunnen kvinna i trakterna kring Burträsk. Kvinnan anträffades kl 02:27 strax norr om centrala Burträsk.

Burträsk, Umeå, Skellefteå, Västerbottens län

Polisen fick samtal från flertalet bekanta som var oroliga för sin väninna. Informationen i ärendet gjorde att Vakthavande befäl vid Polisens ledningscentral i Umeå beslutade om att inleda en räddningsinsats med stöd av LSO, Lag om skydd mot olyckor. Flertalet polispatruller beordrades till Burträsk för att delta i arbetet som till viss del leddes från ledningscentralen. Efter mycket gott arbete av operatörer vid ledningscentralen och patruller i yttre tjänst hittades kvinnan kl 02:27. Hon var medtagen och överlämnades till ambulans på plats.

Under arbetet har polispatrullerna använt sig av ljus- och ludsignaler(blåljus och sirén) på patrullbilarna så att kvinnan skulle kunna orientera sig och meddela var hon befann sig. Det finns ingen anledning till oro för boende i Burträsk med anledning av detta.