Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ersboda, Oskar, Lundberg, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Ersboda, uppdatering gällande mord och mordförsök.

Ersboda, Oskar, Lundberg, Umeå, Västerbottens län

Åklagaren har i dag begärt två personer häktade på sannolika skäl misstänkta alternativt skäligen misstänkta för mord och mordförsök i Ersboda i Umeå.

Den 25 januari anhölls två män misstänkta för mord och mordförsök efter att ha varit anhållna i sin frånvaro. Båda dessa har nu begärts häktade.

Häktningsförhandlingarna kommer ske klockan 13.30 och 14.30 vid Umeå tingsrätt. Åklagare Oskar Lundberg är tillgänglig för intervjuer under en begränsad tid efter häktningsförhandlingarna.

Ärendenummer vid Umeå tingsrätt är B 247-19.

Förundersökningen fortsätter i en intensiv takt. Många utredningsåtgärder kvarstår och det är ett arbete som kräver stora resurser. Det är redan ett mycket omfattande material som samlats in för behandling och analys, och förundersökningen kommer därför att ta tid. Dessutom återstår fortfarande flera förhör.

Presskontakt
Oskar Lundberg, kammaråklagare, finns tillgänglig för intervjuer per telefon efter häktningsförhandlingarna. Innan dess har åklagaren inte någon möjlighet att svara på frågor.
Telefonnummer: 010-562 70 36.

Mest läst av andra