Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Väst På Stan, Västra Brinkvägen, Strandpromenaden, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våldtäkt Umeå, uppdatering gällande anmälan om våldtäkt.

Väst På Stan, Västra Brinkvägen, Strandpromenaden, Umeå, Västerbottens län

Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen beordrades till en plats Väst på stan i Umeå med anledning av ett misstänkt brott.

En anmälan gällande våldtäkt har därefter upprättats. Målsäganden, en kvinna i 20-årsåldern, fördes till sjukhus. Hon har inte fått några allvarligare fysiska skador.

Under söndagen spärrades ett område av och tekniska undersökningar utfördes, polisen sökte också med hund samt knackade dörr i området för att få iakttagelser.

Den aktuella avspärrningen är nu hävd.

Det är ännu inte klarlagt vad som har skett. Under måndagen ska polisen hålla fortsatta förhör med målsäganden samt eventuella vittnen.

Ingen person är frihetsberövad i nuläget. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Polisen är intresserad av iakttagelser som är gjorda på Östra/Västra Brinkvägen samt strandpromenaden söndagen den 4 oktober från klockan 02.30 till 05.00.  Har du sett något, ring polisen på 114 14.

Polisens förundersökningsledare Jenny Viksten finns tillgänglig för mediefrågor mellan klockan 13.00-14.00. Telefonnummer 010 568 22 78

Mest läst av andra