Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lindome, Mölndal, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Skott avlossade mot radhus, Lindome

Lindome, Mölndal, Västra Götalands län

Ett larm inkom till polisen klockan 01:20 gällande en skottlossning i ett radhusområde i Lindome. Flera skott ska ha avlossats mot fasaden och ytterdörren till ett radhus. Flera personer ska ha befunnit sig i bostaden när händelsen ägde rum, men ingen person har kommit till fysisk skada.

Platsen spärrades av och en teknisk undersökning har nu genomförts. Avspärrningarna är numera hävda.

Vi utreder om det finns gängkopplingar till denna händelse. Historiskt sett vid den här typen av händelser har vi sett att det ofta finns kopplingar till gängkriminalitet.

Det finns frihetsberövade i ärendet. Mer än så kommer vi inte att kunna gå in på i dagsläget gällande den biten.

Händelsen utreds som försök till mord samt grovt vapenbrott.

Uppdatering klockan 11:16
Ingen ny information finns att kommunicera i dagsläget. Utredningen befinner sig i ett tidigt och känsligt skede, vilket gör att vi inte kan gå ut med mer information i dagsläget. Det finns ingen prognos för när vi kan kommunicera mer, men det kommer i så fall att ske via denna kanal.

Vårt arbete framåt handlar mycket om att inhämta information. Detta sker bland annat via tekniska undersökningar, förhör och dokumentation. Vi arbetar trygghetsskapande i närområdet framöver. Detta syftar till att just skapa trygghet hos medborgarna. Vår ökade lokala närvaro syftar också till att inhämta information. Många gånger får vi värdefulla iakttagelser från medborgare när vi befinner oss fysiskt på plats.

Uppdatering klockan 15:42
Det var initialt två personer som greps i detta ärende, det som vi benämnde som ”frihetsberövade” i texten ovan. Dessa två personer har nu försatts på fri fot efter förhör. Ingen person är anhållen i ärendet i dagsläget.

Utredningen fortgår i oförändrad takt. Vi fortsätter att inhämta information genom bland annat tekniska undersökningar, dokumentation och förhör.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra