Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Sjöbo, Nolhagagatan, Ulricehamn, Betongvägen, Timmele, Kungälv, Mariestad, Kungsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under måndagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Borås, Sjöbo, Nolhagagatan, Ulricehamn, Betongvägen, Timmele, Kungälv, Mariestad, Kungsgatan, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 21.25 Hjo, mord alt dråp
Ett vittne anträffar en person i centrala Hjo, sittande på marken. Personen är blodig och när man frågar vad som hänt så säger personen i fråga att något allvarligt har hänt, ring polis.
Med hjälp av information från den anträffade personen så åker polisen till en adress i Hjo. När polisen kommer in i bostaden så finner man två personer som uppenbart är avlidna. Adressen tillhör personer som är i relation till den tidigare anträffade personen som var blodig. När polisen hittat de avlidna så grips omedelbart den person som hänvisat till adressen. Platsen spärras av och tekniker tillkallas. Förundersökning med rubricering mord alt. dråp inleds.

Kl 07.30: Den tekniska undersökningen pågår fortfarande. Förundersökningen leds nu av åklagare i Skaraborg. Den person som misstänks för brotten har anhållits av åklagare efter förhör.

Under natten har anhöriga till de avlidna underrättats av polis. Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen.

Kl 22.55 Borås, brand
Enligt vittnesuppgifter så har någon hört explosioner i området vid Sjöbo/Nolhagagatan och samtidigt sett hur två bilar börjar brinna. Branden ska även ha spritt sig till andra bilar på platsen. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Inga kända personskador. Räddningstjänsten släcker och totalt så skadas tre bilar. Polisen upprättar anmälan om skadegörelse genom brand. ingen gripen.

Kl 23.13 Ulricehamn, arbetsplatsolycka
En man skadas i samband med arbete vid en Betongindustri på Betongvägen i Timmele. Mannen skadar en arm, oklar omfattning. Polis och ambulans åker till platsen. Mannen avförs till sjukhus. Polisen upprättar anmälan om arbetsplatsolycka.  

Kl 01.04 Kungälv, grovt vapenbrott
Polisen får in uppgifter kring att en man ska ha avlossat ett hagelgevär i luften i området kring Skälbräckevägen. Oklart varför. Uppgifterna leder fram till en adress på platsen. Polisen får beslut om husrannsakan i den aktuella bostaden. Polisen går in i bostaden och finner då ett hagelgevär med tillbehör. Den tidigare utpekade mannen grips misstänkt för grovt olaga hot samt grovt brott mot vapenlagen. Inga kända personskador.

Kl 01.05 Mariestad, brand
Räddningstjänst och polis kallas till en brand i en  grill vid Kungsgatan. Uppgifterna från platsen talar om att branden håller på att sprida sig till närliggande lägenhet. Vittne har sett en en delvis maskerad man springa från platsen vid tillfället då branden startat. När räddningstjänsten kommer fram så påbörjas rökdykning, lägenheten blir utrymd. Inga personskador kan konstateras. Boende i närliggande fastighet evakuerade. Räddningstjänsten fortsätter med släckningsarbetet meden polisen söker i närområdet med hund. Vissa fynd gör av hundpatrullen.

Förundersökning med rubricering mordbrand inleds. Platsen spärras av efter det att släckningsarbetet avslutats.   

 

 

   

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.