Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Marieholmsgatan, Alingsås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Göteborg, Marieholmsgatan, Alingsås, Västra Götalands län

00:21, Göteborg, narkotikabrott
En privatperson ringde till polisen med anledning av att en påverkad man låg utanför porten till ett bostadshus. När polisen kom till platsen påträffades en mindre mängd misstänkt brand hans tillhörigheter. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för narkotikabrott. Han omhändertogs även för LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.).

00:57, Göteborg, stöld av drivmedel
En förbipasserande såg hur en person var i färd med att stjäla diesel från en grävmaskin på Marieholmsgatan i Göteborg. En eller flera gärningspersoner lämnade sedan i en bil. Ingen person har gripits i nuläget. Det är oklart hur mycket drivmedel som stals. Händelsen utreds som stöld.

03:33, Alingsås, häleri
En privatperson hörde ljud från källarutrymmet i sitt lägenhetshus och gick ner för att kontrollera ljuden. Då möttes privatpersonen av två maskerade personer som lämnade platsen. Polis larmades till platsen, men ingen gärningsperson kunde gripas. Polisen hittade misstänkt stöldgods i form av diverse verktyg i källarutrymmet. En polisanmälan om stöld, alternativt häleri skrevs.

Våld i nära relation

Östra Fyrbodal
En man greps under natten med anledning av att han tagit struptag på en kvinna som han har en relation med. Kvinnan klarade sig med lindriga skador. Mannen misstänks för misshandel. Mannen anhölls senare av åklagare.

Västra Fyrbodal
En kvinna greps under natten, misstänkt för misshandel, hemfridsbrott, skadegörelse och våldsamt motstånd. Kvinnan misstänks ha tagit struptag på samt slagit en man hon tidigare haft en relation med. När polispatrullen kom till platsen gjorde kvinnan motstånd mot poliserna i samband med ingripandet.

Visa alternativ text

Alternativ titel:
Nattens händelser: Narkotikabrott, stöld av drivmedel och häleri

Alternativ text:

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

00:21

Göteborg, narkotikabrott

En privatperson ringde till polisen med anledning av att en påverkad man låg utanför porten till ett bostadshus. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för narkotikabrott och omhändertogs för LOB. En mindre mängd misstänkt brända hans tillhörigheter påträffades.

00:57

Göteborg, stöld av drivmedel

En förbipasserande såg en person stjäla diesel från en grävmaskin på Marieholmsgatan. Gärningspersonen lämnade platsen i en bil och ingen har gripits ännu. Hur mycket drivmedel som stals är oklart.

03:33

Alingsås, häleri

En privatperson hörde ljud från källarutrymmet i sitt lägenhetshus och stötte på två maskerade personer som lämnade platsen. Polisen fann misstänkt stöldgods i form av diverse verktyg i källaren. Polisanmälan om stöld eller häleri skrevs.

Våld i nära relation

Östra Fyrbodal

En man greps för att ha tagit struptag på en kvinna. Kvinnan klarade sig med lindriga skador och mannen misstänks för misshandel. Senare anhölls han av åklagare.

Västra Fyrbodal

En kvinna greps misstänkt för misshandel, hemfridsbrott, skadegörelse och våldsamt motstånd. Hon ska ha tagit struptag på och slagit en man. Vid ingripandet gjorde kvinnan motstånd mot poliserna.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra