Karta som med röd fyrkant ramar in Bräkne Hoby, Bräknevägen, Ronneby, Blekinge län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Polisen söker efter försvunnen man i Bräkne-Hoby med omnejd.

Bräkne Hoby, Bräknevägen, Ronneby, Blekinge län

Polisen söker sedan morgonen efter en försvunnen man i Bräkne-Hoby.

Mannen sågs senast på Bräknevägen i Bräkne-Hoby ca 01.00 inatt. Polisen blev larmade om att mannen saknas strax efter 06.00 imorse.

Mannen är i 80-årsåldern, 185cm lång och har smal kroppsbyggnad samt grått hår med tunnare/inget hår på hjässan. Mannen går med vissa hinder men har troligen inget gånghjälpmedel med sig. Det är oklart vad mannen har på sig för kläder.

Ett flertal polispatruller, UAS (drönare) samt polishund deltar i sökandet efter mannen. Polisen uppmanar allmänhet att hålla ögonen öppna och ringa 114 14 och be att få tala med ledningscentralen om man tror sig ha sett mannen. Om man tror sig se mannen just nu ska man ringa 112 och be att få tala med polisen.

Allmänhet uppmanas även kontrollera sina trädgårdar och andra utrymmen då mannen kan ha sökt skydd på sådana platser.

UPPDATERING:

Mannen är anträffad vid liv och är förd till sjukhus för närmre kontroll. Mannen anträffades norr om Bräkne-Hoby i en fastighet. 

Polisen tackar allmänheten för stort engagemang. Det är till stor del tack vare goda vittnesuppgifter från allmänhet som gjorde att polisen kunde anträffa mannen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra