Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borlänge Kommun, Borlänge, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott

Kvinna i 90-årsåldern bestulen/bedragen på sina smycken.

Borlänge Kommun, Borlänge, Dalarnas län

En nära anhörig kontaktade polisen då dennes mor blivit avlurad/bestulen på flera guldsmycken i sin bostad ca två timmar tidigare. Bostaden är belägen i en mindre ort i Borlänge kommun.

Enligt anmälaren hade det gått till så att modern först blivit uppring av en person som uppgav arbeta hos Elgiganten och att modern hade beställt mobiltelefoner, vilket hon inte gjort. 

Strax därefter ringde en man som uppgav sig jobba vid polisens bedrägeriavdelning och sa att polisen skulle komma hem till modern för kontroll. De skulle titta till allt guld som modern ägde.

En stund senare anlände en man som tog kort på moderns smycken. Samtidigt talade kvinnan i telefon med en annan person som bad henne lämna över de smycken hon bar på sig till mannen som var på besök, vilket hon gjorde. Denne man sa sig ha en bättre kamera i sin bil varför han tog med sig smyckena och gick ut från bostaden.

Därefter är både mannen och smyckena borta.

Polisen har varit på plats för förhör och spårsäkring. En förundersökning gällande grovt bedrägeri har inletts.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/oktober/4/04-oktober-15.43-aldringsbrott-borlange/

Händelsekarta

Laddar karta...