Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Falun, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt

Polisen släpper film och bild från kamerabevakning i samband med en mordbrand

Falun, Dalarnas län

Strax före klockan 01 natten till fredagen den 21 juni i år kom det in larm om en fullt utvecklad brand på uteserveringen Rådhusgården i centrala Falun. En förundersökning gällande mordbrand inleddes och platsen fick utrymmas.

Flera utredningsåtgärder har vidtagits och nu vill polisen ha allmänhetens hjälp. I materialet från en övervakningsfilm ser man en misstänkt gärningsperson springa i samband med att lågor flammar upp på uteserveringen varvid larmet går kort därefter. 

Polisen väljer nu att släppa filmen samt bilder i syfte att identifiera personen och vi vill komma i kontakt med samtliga som kan ha viktig information att lämna om den aktuella mordbranden samt om den person som kan ses springa från platsen i samband med att branden uppstår.

Har du varit på platsen, eller känner du igen personen på bilden, kontakta polisens kontaktcenter på 114 14. Uppge "tips" för snabbare framkoppling till operatör som hjälper dig med informationsinhämtningen.

Redaktioner kan få tillgång till filmen genom att mejla sophia.jiglind@polisen.se. Frågor från media besvaras fram till 15.00 på 010 - 567 05 56 samt från klockan 09.00 till 15.00 i morgon tisdag, 16 juli. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...