Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Svärdsjö, Sundborn, Hjärtat, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Två personer frihetsberövade misstänkta för bla rån.

Svärdsjö, Sundborn, Hjärtat, Dalarnas län

Under kvällen den 20/9 uppdagades att en person hade blivit rånad i Svärdsjö. 2 för honom om okända män hade hotat honom med ett pistolliknande föremål han blev avtvingad en summa pengar.

En annan person följde efter de båda rånarna i bil och kunde informera polisen om vart de senast varit synliga. Polisen fick kontakt med rånarnas bil i Sundborn där de båda rånarna lämnade bilen och sprang från platsen.

En av rånarna anträffades av en hundpatrull en bit från bilen, en man i 30-årsåldern. Han frihetsberövades och finns nu hos polisen.

Den andra mannen kunde frihetsberövas efter att han gått till en fastighet i Sundborn och uppgett för de boende att han hade problem med hjärtat. Polisen åkte till platsen och kunde frihetsberöva även honom, en man i 35-årsåldern.

Förhör kommer att hållas med de båda männen och en åklagare kommer därefter fatta beslut om de ska vara fortsatt frihetsberövade eller ej.

Ett pistolliknande föremål är anträffat i anslutning till männen.