Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Skottlossning i centrala Mjölby - Polisen söker gärningspersoner

Mjölby, Östergötlands län

Runt klockan 14:00 larmas polis till en plats i centrala Mjölby efter att det hörts höga smällar i området.

Polis rycker ut med flera patruller och kan snart konstatera att det rör sig om en skarp skottlossning som skett i området. För närvarande finns inga uppgifter om att någon person kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Polisen har spärrat av ett område där detta ska ha inträffat. Man arbetar just nu för att säkra spår vid platsen samt inhämta information från allmänheten.

Man har nu inlett en förundersökning gällande grovt vapenbrott.

Ingen har i nuläget frihetsberövats till följd av händelsen. Jakten på gärningsperson pågår.

Uppdatering 16:20: Polisen arbetar ännu med stor resurs för att säkra vidare spår och få tag i gärningspersoner. Man arbetar även brett med att inhämta information från personer som kan ha värdefull information om det inträffade. Rättsläget är nu grovt vapenbrott samt försök till mord. Ingen har anträffats skadad i nuläget. 

Uppdatering 17:45: Polisens arbete efter händelsen fortsätter med full kraft. Om man gjort iakttagelser som verkar konstiga eller avvikande vill vi att man hör av sig till polisen på 114 14. 

Uppdatering 20:15: Tekniker är färdiga och avspärrningar vid brottsplatsen har hävts. Ingen person har frihetsberövats i ärendet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...