Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Högby, Finspång, Lindö, Mjölby Kommun, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nattsammafattning

Norrköping, Högby, Finspång, Lindö, Mjölby Kommun, Östergötlands län

God morgon! Mellan klockan 22 på lördagen och 07 på söndagen har polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Norrköping

Flera samtal om smällar runt om i Norrköping under natten. Detta har varit relaterat till fyrverkerier samt bangers.  

00:11, Mordbrand, Högby, Finspång 

En parkerad bil brann under natten i området Högby i Finspång. Det brann med öppna lågor och branden härjade bland annat nära en husfasad. Polispatrull har skrivit en anmälan om mordbrand, med tanke på spridningsrisken, samt om olaga hot. Ingen person har gripits som misstänkt. 

00:47 Försök till mord, Lindö

Ett grovt våldsbrott inträffade under natten till söndag i området Lindö i Norrköping. En person, en man i 20-årsåldern skadades med ett vasst tillhygge. Händelsen skedde utomhus och i anslutning till en fest. En person, också en man i 20-årsåldern, har gripits som misstänkt. 

Polisen arbetar nu intensivt med informationsinhämtning genom att bland annat höra personer som befunnit sig i anslutning kring händelsen. 

Skadeläget för den drabbade är allvarligt men stabilt. 

Händelsen är rubricerad som försök till mord. Teknisk undersökning har genomförts under natten. 

01:28, Misshandel, Mjölby 

En man i 50-årsåldern har gripits och sedermera anhållits som misstänkt för misshandel. Händelsen ska ha skett inomhus i Mjölby kommun under natten. Den drabbade kvinnan är inte allvarligt fysiskt skadad.

01:48, inbrott Mjölby

Ett inbrott i bostad har skett under natten i området Slomarp. Det rör sig om ett fullbordat inbrott men det är oklart om personen fått med sig någonting från platsen eller inte. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...