Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Avesta, Hedemora, Säter, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Dalarna, Avesta, Hedemora, Säter, Dalarnas län

Mora, narkotikabrott
00.19: En person kontaktar polisen då denne anträffat en lite påse innehållande en okänd substans. Polispatrull beordras till platsen och tas fyndet i beslag och upprättar en anmälan om narkotikabrott. Det saknas misstänkt i anmälan.

Avesta Lv 730, vårdslöshet i trafik
00.25: En bil är utkörd på en åker, flera personer finns i anslutning till fordonet. En person har fått skjuts till sjukvården på grund av smärta. Polispatrull dokumenterar och vidtar utredningsåtgärder samt upprättar anmälan vårdslöshet i trafik utan misstänkt.

Mora, misshandel
01.38: Ordningsvakt ringer polisen då det är stök på en parkering, en man i tonåren har även uppgett att han blivit misshandlad. Polispatrull som beordras till platsen vidtar utredningsåtgärder och upprättar anmälan misshandel. Målsäganden har inte sökt sjukvård men påvisar sårskada av misshandeln.

Hedemora, narkotikabrott
02.07: Två män misstänks ha tagit narkotika på en krog i Hedemora. Båda männen är 30–35-årsåldern, ena mannen misstänks för narkotikabrott eget bruk och får lämna prov. Den andra mannen misstänks för narkotikabrott, innehav samt eget bruk. Analyser av beslag samt prov på de båda männen får utvisa om misstanke stärkts eller avskrivs som ej brott.

Säter, rattfylleri under påverkan av narkotika
02.25: En man i 50-årsålern misstänks för flertalet drogrelaterade brott. Mannan misstänks för att ha kört bil under påverkan av narkotika samt att inneha narkotika. Mannan kan även har druckit alkohol. Mannen är provtagen och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Mannen även omhändertagen enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsekarta

Laddar karta...