Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Avesta, Borlänge, Falun, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Dalarna, Avesta, Borlänge, Falun, Dalarnas län

Avesta, rattfylleri
22.02: Polispatrull stoppar en bilist på Rv70. Föraren, en man i 20-årsåldern uppfattas som kraftigt påverkad av narkotika. Provtagning genomföras och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Förundersökning pågår med rubriceringar rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott, eget bruk. Efter genomförda tvångsmedel omhändertogs mannen enligt LOB, lag om omhändertaganden av berusad person.

Borlänge, rattfylleri
00.28: Bilist stoppas och kontrolleras på Rv 50. Föraren, en man som är i 45-årsåldern lämnar ett positivt utandningsprov. Beslut om kroppsbesiktning inhämtas och genomförs. Mannens körkort omhändertaget. Fordonsnycklar även dem omhändertagna men enligt polislagens 24A- paragraf, detta för att förhindra fortsatt brottslig färd.

Falun, misshandel
01.04: I anslutning till en krog i Falun misstänks två män ha misshandlat varandra. Vad som ligger till grund för oenigheten är okänt men polispatrull har upprättat anmälan misshandel samt motanmälan misshandel. Båda männen är under 25 år. Det saknas uppgifter om eventuellt skadeläge.

Falun, olaga hot grovt brott samt grovt vapenbrott
02.33: Anmälare tillika målsäganden kontaktar polis och uppger att han utsatts för ett hot med ett pistolliknande föremål. Två gärningspersoner har efter hotet lämnat platsen.
Flertalet patruller söker i området som är i centrala Falun. Två män kontrolleras men inget föremål som kan sättas i samband med hotet anträffas. Förundersökning pågår och utredningsåtgärder är vidtagna.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Under kvällen natten har det omhändertagits fem personer enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person i polisområde Dalarna.

Händelsekarta

Laddar karta...