Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borlänge, Falun, Hedemora, Ludvika, Malung, Sälen, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer några ärenden som polisen i Dalarnas län arbetat med under natten.

Borlänge, Falun, Hedemora, Ludvika, Malung, Sälen, Dalarnas län

Borlänge

00:32: Polis larmades till en krog i Borlänge där en man, som inte var ordningsvakt, klätt ut sig till en ordningsvakt. En anmälan om föregivande av allmän ställning upprättades, där en man i 25-årsåldern är misstänkt. Föregivande av allmän ställning innebär att man utger sig för att vara myndighetsperson och utövar myndighet.

04:11: Polis omhändertog en person i krogmiljö enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. 

02:42: Misshandel i krogmiljö. En man i 40-årsåldern ska ha blivit misshandlad av en man i 30-årsåldern. 

Falun

02:19: En person blev omhändertagen i krogmiljö enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Denne blev även misstänkt för narkotikabrott avseende eget bruk. 

02:16: Stopp och kontroll av bilist i centrala Falun. Föraren, en man i 50-årsåldern, är misstänkt för rattfylleri. 

01:44: En person blev omhändertagen i krogmiljö enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Denne blev även misstänkt för ringa narkotikabrott avseende eget bruk. 

Hedemora

01:22: En person blev omhändertagen i krogmiljö enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Denne blev även misstänkt för narkotikabrott avseende innehav. 

Ludvika

02:07: En misshandel skedde utomhus i centrala Ludvika. En man i 20-årsåldern blev misshandlad av en man i 30-årsåldern. Ej vårdbehov. Anmälan om misshandel upprättad. 

Malung-Sälen

01:50: Stopp och kontroll av en bilist utanför en nattklubb. Föraren blir misstänkt för rattfylleri efter positivt blås och passageraren blir misstänkt för medhjälp till rattfylleri. 

Mora

03:02: En person blev omhändertagen på en snabbmatskedja enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.