Karta som med röd fyrkant ramar in Tuna, Hästberg, Borlänge Kommun, Kärra, Borlänge, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Häst påkörd och illa skadad på Lv640 öster om Tuna-Hästberg i Borlänge kommun.

Tuna, Hästberg, Borlänge Kommun, Kärra, Borlänge, Dalarnas län

Enligt initiala uppgifter drog hästen en kärra efter sig. Det finns ingen uppgift om att den person som framförde hästekipaget skadades i samband med olyckan.

Den bil som körde på hästen är en falskskyltad Svart Audi som finns kvar på platsen men föraren sprang från platsen direkt efter olyckan. I bilen färdades det minst två personer vilka båda har lämnat platsen.

Polis med bl.a. hundpatrull har kommit till platsen och har påbörjat sök efter föraren.

UPPDATERING:Uppgiften om att aktuell bil är falskskyltad har visat sig vara felaktig. Föraren eftersöks fortfarande. Hästen har avlivats på platsen p.g.a. de skador som uppstod vid olyckan.

NY UPPDATERING KL 12:35. Polis har gripit den man som misstänks för att ha kört aktuell bil vid olyckstillfället.

Vid gripande anträffades en mindre mängd misstänkt narkotika som han bar med sig.

Han är misstänkt för olovligt avvikande från trafikolycksplats och drograttfylleri. Eventuellt kommer fler brottsrubriceringar att tillkomma.

NY UPPDATERING KL 13:45. Den gripne är 63 år och saknar körkort. Han är så sent som för en dryg vecka sedan misstänkt för sedan misstänkt för smitning från trafikolycksplats, grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Han är också dömd ett flertal gånger för samma typ av brottslighet.

Enligt de inledande utredningsåtgärderna på plats har följande framkommit: Den man i 70-årsåldern som framförde hästekipaget är förd med ambulans till sjukhus. Han var vid medvetande men klagade bl.a. på ryggsmärtor.

Det var två hästekipage som färdades efter varann då aktuell bil med hög fart kom emot dem. Då föraren upptäckte hästekipagen bromsade han varvid bilen kom i sladd förbi det första hästekipaget men körde rakt in i hästekipage nr två.

Den gripne är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, smitning från trafikolycksplats samt narkotikabrott.

Bilen den gripne körde är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om den gripne skall anhållas och därefter begäras häktad eller om han ska friges under den fortsatta utredningen.

Mest läst av andra