Karta som med röd fyrkant ramar in Ljusne, Söderhamn, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök En polis allvarligt skadad vid ingripande i Ljusne.

Ljusne, Söderhamn, Gävleborgs län

I samband med att en polispatrull ska kontrollera en misstänkt stulen bil på en adress i Ljusne uppstår tumult. Det är när en man i 40-årsåldern, som misstänks för bilstölden, grips och placeras i polisbilens baksäte som han går till attack mot en av poliserna.

Polisen blir bland annat biten och får ta emot flera slag mot bland annat huvudet. Mannen försöker också tillgripa polisens vapen, men misslyckas. Ytterligare en polis kommer till undsättning, och då försöker mannen tillgripa även dennes vapen. Men tack vare ett rådigt ingripande från en kvinnlig allmänhet kan man till slut få mannen under kontroll.

En av poliserna, en kvinna, skadas allvarligt och avförs med ambulans till sjukhus. Även den andra polisen, också det en kvinna, skadas lindrigt.

Polisen utreder händelsen som försök till mord. Mannen, som förekommer i polisens register sedan tidigare, misstänks också för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Mest läst av andra