Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gävle, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning

Skottlossning i centrala Gävle.

Gävle, Gävleborgs län

Polisen larmas om att en skottlossning ägt rum på Drottningatan i centrala Gävle. På platsen har åtminstone en person träffats och livräddande åtgärder sätts in. 

Polisinsatsen är mycket stor och en misstänkt brottsplats är avspärrad. Flera personer tros ha blivit vittnen till händelsen och förutom att söka en eller flera gärningspersoner pågår informationsinhämtning om händelsen på brottsplatsen.

Polisen ber den som har tips eller iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen att höra av sig via 114 14 eller via polisens webbplats. Det kan exempelvis handla om personer, objekt eller fordon som setts i centrala Gävle.

Uppdatering, kl 09.50:

En man som träffades av flera skott på Drottninggatan avled senare på sjukhus och polisen har därför inlett en förundersökning om mord. Han var i 25-årsåldern och anhöriga har underrättats om att mannen dött.

Ytterligare två personer, båda män, har blivit skadade i samband med skottlossningen. Skadorna bedöms i dessa fall inte som livshotande.

Kl 12:05:

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen är genomförd och klar. Avspärrningen är nu hävd.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...