Karta som med röd fyrkant ramar in Varberg, Falkenberg, Göteborg, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga frihetsberövande/människorov Människorov i Göteborg 230113 klockan 01.23.

Varberg, Falkenberg, Göteborg, Hallands län

Polisen i region Syd larmades av en kvinna som förstått att hennes son i 20-årsåldern blivit utsatt för ett människorov. Kvinnan hade blivit kontaktad av kidnappare och pressad på pengar för att sonen skulle släppas.

Polisen i region väst kontaktades av Polisen i region Syd, då sonen till kvinnan bor i Göteborg.
Polisen i region Väst startade en särskild händelse (SH) för att finna målsägaren och gripa förövarna.
En SH innebär att polisen kan hämta resurser i hela verksamheten och att ett stabsarbete inleds.  Staben följer händelseutvecklingen, utvärderar, omvärderar insatsen och resurser löpande.
  
Betydande resurser har använts i sökandet efter målsägaren och de misstänkta gärningspersonerna. Polisen har arbetet med både spaningsgrupper, förundersökningsledare och utredare från sektionen för grova brott,  förhandlare, underrättelseenheten, ingripandeverksamheten och insatsstyrkan i arbetet.

2023-01-14 15:40 kunde polisens spanare följa två personer från en adress i Varberg, de kontrollerades på en tågstation i Varberg, och en av dem var målsägaren. Han var då misshandlad och fick föras till sjukhus för kontroll. När polisen säkrat målsägaren och han var i en säker miljö kunde polisen slå till mot flera av de adresser som man haft under bevakning i ärendet.  

Polisen har gripit sex personer och fyra är hämtade till förhör. Flera husrannsakningar är genomförda på olika adresser i Göteborg, Falkenberg och Varberg. Flera fordon är tagna i beslag och ett flertal tekniska undersökningar ska genomföras. Polisen arbetar nu vidare i ärendet med ett omfattande utredningsarbete.

De gripna är i 20-25-årsåldern. De är kända av Polisen sedan tidigare.

Åklagare leder ärendet och samtliga sex gripna är anhållna.

Polisiär förundersökningsledare är Görans Sundström

Åklagare i ärendet är Karl-Erik Esbo

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra