Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Varberg, Träslövsvägen, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn natt i länet enligt RLC. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Varberg, Träslövsvägen, Hallands län

Kl 00.11 Varberg, brand i container
Räddningstjänst och polis kallas till Träslövsvägen bakom Willys mataffär där det ska brinna i en avfallscontainer för papper. På platsen anträffar polisen två unga pojkar som uppenbart ligger bakom branden. Branden släcks och polis och räddningstjänst förklarar på ett bestämt sätt vad en sådan här händelse kan leda till för de båda pojkarna. Det slutar med att pojkarna ber räddningstjänsten om ursäkt innan pojkarna överlämnas till vårdnadshavare. Hur pojkarnas beteende kommer att behandlas av vårdnadshavarna framgår inte av polisens avrapportering.

Händelsen anmäls som skadegörelse genom brand. En utredning som kommer att genomföras av polisen och sedan troligen överlämnas till sociala myndigheter.  

Kl 03.34 Halmstad, personrån
En 16 år gammal pojke blir misshandlad och rånad på Westerbergs gata av två yngre män. De sparkar ner honom och sparkar även på offret när han ligger ner. Gärningsmännen tar sedan ifrån offret hans mobiltelefon. De försvinner sedan från platsen. Polis larmas.
Offret klarar sig utan allvarliga allvarliga skador men körs för kontroll till Halmstads sjukhus. Polisen söker efter gärningsmännen i närområdet och påträffar en ung man som stämmer in på signalement.

När han kontrolleras så släpper han en mobiltelefon som visar sig var den som offret blivit bestulen på. Han omhändertogs p.g.a. berusning och kommer att höras misstänkt för rån. Gärningsman nr 2 är ännu inte gripen.  Anmälan om rån upprättas.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra