Karta som med röd fyrkant ramar in Ullared, Halmstad, Andersbergsringen, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Ullared, Halmstad, Andersbergsringen, Hallands län

Uppdatering:

Fynd av en avliden person i Ullared, 240127

Polisen har under natten arbetat vidare på fyndplatsen. Avspärrningarna är fortfarande kvar men brottsplatsundersökningen ska vara avslutad. Kroppen har förts från platsen för rättsmedicinsk undersökning/fastställande av dödsorsak. Polisen kan för närvarande inte uttala sig om skador mm då det gäller kroppen. Den avlidne är en ung man utan att man kan gå in på ålder. Identitet är inte heller fastställt även om man har uppgifter att gå vidare på. Polisen måste vid denna typ av händelser ta hänsyn till att anhöriga först ska underrättas om dödsfallet. 

Förundersökning rubriceras fortfarande som mord alt. dråp.

Polisen söker vittnesuppgifter/iakttagelser från området kring fyndplatsen. Om någon sett något som möjligen kan vara kopplat till händelsen i närområdet så kontakta polisen på 114 14.

Kl 11.27 Uppdatering:

Kontakt med FU-ledningen i Halland. Ärendet har nu förts över till Grova Brott, Utredningssektionen, PO Halland. Åsa Harplinger Jovalli som är chef för utredningssektionen kommer att vara tillgänglig för mediefrågor mellan kl 12-14.00 på tfn 010-5613720 idag söndag. 

Den avlidne mannen är nu identifierad. Mannen är i 20-årsåldern. I övrigt kan polisen inte lämna ut någon information kring mannen. Det är anses klarlagt att den avlidne mannen blivit utsatt för våld/brott men polisen kan inte gå in på detaljer. Brottsmisstanken är fortfarade mord.

Polisen vill förtydliga att man är intresserad av iakttagelser/tips från allmänheten då det gäller området kring Ullared så långt tillbaka som en månad. Det är även viktigt att polisen får avgöra vad som kan vara relevant i utredningen. Tips kan lämnas via 114 14 eller via polisen.se. 

-----------------------------------------------------------------

Kl 22.48 Halmstad, misstänkt drograttfylleri mm
En polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil vid Andersbergsringen. Föraren, en man försöker undkomma springande men kan stoppas. Han misstänks nu för drograttfylleri samt olovlig körning. Föraren medtogs för provtagning.  

Mest läst av andra