Karta som med röd fyrkant ramar in Varberg, Håstensgrillen, Halmstad, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Varberg, Håstensgrillen, Halmstad, Hallands län

Kl 00.43 Varberg, en gripen vid inbrott/försök till inbrott
En man observeras av vittne när han håller på att bryta sig in i Håstensgrillen. Polis tillkallas. Den misstänkte uppges försöka slå sig en med en slägga. Polisen åker fram och kan gripa en man i 60-årsåldern på bar gärning. Gärningsmannen kom troligen aldrig in i fastigheten.

Kl 05.48 Halmstad,  grovt olaga hot/grovt vapenbrott
En man kontaktar polisen efter det att han i sin bil blivit utsatt för ett hot med vapenliknande föremål i Nyhem. Händelsen ska ha inträffat ca 10 minuter före det att polisen får vetskap. Mannen som blivit hotat uppger att han suttit i sin bil när två män kommer fram, en är maskerad och håller i någon typ av vapen, de sparkar och slår mot bilen. Mannen i bilen väljer då att snabbt köra från platsen. Polis tillkallas. Mannen som fanns i bilen uppger själv att han inte har någon hotbild mot sig.

Polis har varit på plats och sökt i närområdet, ingen gripen.      

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra