Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Försvunnen person Polisen söker efter en 19-årig man i Strömsund.

Östersund, Strömsund, Jämtlands län

Mannen anmäldes försvunnen under söndagseftermiddagen.

Mannen sågs senast under fredagskvällen i den nordvästra delen av Strömsund. Han är cirka 180 centimeter lång, har mörkt hår, bar grå tröja, svarta Adidasbyxor och svart keps. Har du sett honom, kontakta polisen på 114 14.

Ärendet hanteras av utredningssektionen i Östersund. Mannen är efterlyst som försvunnen och under dagen ska polisen bland annat hålla förhör med anhöriga och vänner för att kartlägga mannens rörelsemönster.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

Uppdatering 13:45
Polisen har fattat beslut om att inleda räddningstjänst med stöd av LSO, lag om skydd mot olyckor. Just nu håller polisen förhör med anhöriga och vänner för att skapa sig en bild av var mannen senast sågs.

Hundpatrull och polishelikopter kommer att delta i sökandet.

Uppdatering 15:50
Polisen önskar iakttagelser från allmänheten och uppmanar också boende i Strömsundsområdet att söka igenom uthus, redskapsbodar mm. 

Hör av dig om du sett eller hört något. Alla tips är värdefulla, ring hellre en gång för mycket. Telefon: 114 14

Uppdatering 19:23
Sökinsatsen fortsätter och ytterligare resurser ansluter under kvällen, bland annat fjällräddare, organisationen Missing people samt FMCK, Försvarets motorcykelklubb. Tisdag morgon kommer eftersöket förstärkas med markpatruller från försvaret.

Vi är tacksamma för iakttagelser. Hör av dig om du sett eller hört något. Alla tips är värdefulla, ring hellre en gång för mycket. Telefon: 114 14 

Vad gäller ärendet med den försvunna personen hänvisas media från kl 21:00 ikväll samt under natten till telefon 076-118 45 59, som kommer att besvaras i mån av tid då vi arbetar intensivt med sökinsatsen.

Mest läst av andra