Karta som med röd fyrkant ramar in Smålandsstenar, Gislaved, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Person avliden efter brand.

Smålandsstenar, Gislaved, Jönköpings län

09:37 Polisen larmades till Smålandsstenar med anledning av en brand.

10:16 Polis var på plats. En person anträffades svårt skadad.

Polis är på plats och utreder vad som har hänt. I nuläget kan ingen mer information lämnas med hänsyn till den drabbade och anhöriga. Texten kommer att uppdateras när mer information kan lämnas.

12:19 En kvinna i 75-årsåldern har avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats. Branden har skett utomhus i anslutning till ett äldreboende. Polisens kriminaltekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning för att ta reda på vad som har orsakat branden. Initialt finns det inget som tyder på att kvinnan har utsatts för brott.

14:30 Polisens kriminaltekniker är klara på platsen. Brottsplatsundersökningen har stäckt den tidigare bilden -att kvinnan inte verkar ha utsatts för något brott. Allt tyder på att branden är en olyckshändelse. Det har framkommit att kvinnan var rökare och brukade sitta på den här platsen och röka dagligen i sin rullstol. Det är sannolikt att cigarettrökningen har ett samband med att branden uppstod.

När polis fick kännedom om händelsen upprättades en anmälan om vållande till annans död. Trots att allt tyder på att det rör sig om en olyckshändelse kommer utredningen att pågå åtminstone fram tills att svaren från den rättsmedicinska undersökningen kommer.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra