Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt granat anträffad i Jönköping.

Jönköping, Jönköpings län

08.45 en inringare kontaktade polisen och berättade om ett anträffat föremål, som inringaren befarade kunde vara farligt. Polisen bad inringaren att sända en bild på föremålet till polisen.

Polisen skickade bilden vidare till polisens nationella bombskydd, NBS. De gjorde bedömningen att det inte med säkerhet går att säga att föremålet är ofarligt. Därför har de skickat bombtekniker till platsen för att undersöka närmare och om möjligt transportera bort föremålet.

Polisen har ett par poliser på platsen som bevakar föremålet till dess att bombtekniker anländer. Det är ingen fara för allmänheten utan dessa åtgärder är vidtagna i förebyggande syfte.

11.09 det finns ingen misstanke om brott i samband med denna händelse.

11.42 polisens bombtekniker är nu framme på platsen och påbörjar arbetet.

UPPDATERING

13.15 Polisens bombtekniker har nu oskadliggjort granaten som med största sannolikhet var skarp, och man kommer att destruera granatens tändrör genom en kontrollerad sprängning.

Prognosen är att detta kommer att ske klockan 13.30 och därför kan en mindre detonation kan höras i området. Det finns ingen fara för allmänheten.

13.57 Polisens nationella bombskydd har nu destruerat granatens tändrör genom en kontrollerad sprängning. Bombskyddets arbete är därmed avslutat.

På måndag 15 oktober startar Sveriges första amnesti för explosiva varor.

Mest läst av andra