Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vetlanda, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering

Det senaste gällande insatsen i Vetlanda i går. Uppdatering om pressträffen.

Vetlanda, Jönköpings län

Polisen har under natten och morgonen jobbat vidare med ärendet i Vetlanda. Vi kommer att hålla en pressträff i eftermiddag. 

De journalister som vill delta mejlar sin anmälan till monica.bergstrom@polisen.se så får ni bekrätelse och mer information om hur ni kopplar upp er. Det är inte helt klart exakt vilka som deltar men ambitionen är att kunna dela med oss av vad som går att säga i ärendet.

YTTERLIGARE INFORMATION TILL MEDIA:
Polisen arbetar fortsatt intensivt i ärendet. Utöver det omfattande arbetet med själva utredningen så kommer polisen ha ökad närvaro i Vetlanda under dagen, i trygghetsskapande syfte. Om någon har sett någon del av händelserna eller om man har annan information som kan vara av intresse för polisen så bör man söka upp en polis på plats eller ringa 114 14. Låt polisen avgöra vad som är intressanta uppgifter eller ej.

Vad gäller skadeläget på de drabbade personerna, samt den gripne mannen, så hänvisar polisen till Region Jönköping.

Ett fåtal avspärrningar finns kvar i Vetlanda tills polisens tekniska undersökningar är klara. Andra utredningsåtgärder som har skett och som kommer att ske kan inte kommenteras på grund av förundersökningssekretess.

Brottsrubriceringen kvarstår, men detaljer om vad som har hänt kan inte kommuniceras ytterligare i nuläget. Många förhör och annat arbete återstår.

En pressträff är planerad till preliminärt kl 14 i dag, för att berätta om var vi står i utredningen. Ytterligare information om pressträffen kommer så småningom. Se mer om anmälan för deltagande högst upp i denna händelsenotis.

Det finns ingen ytterligare information att lämna före pressträffen.

Uppdatering 09:20

Polisens pressträff har fått en ny tid. Den kommer att hållas 15.00 digitalt. Vi återkommer med mer information. Samma sak gäller som tidigare att intresserade journalister mejlar monica.bergstrom@polisen.se för att anmäla sig och få inloggningsuppgifter.

Uppdatering 12.20

Den misstänkte mannen i 20-årsåldern har anhållits efter beslut av åklagare. Han är misstänkt för försök till mord.

Precis som tidigare utreds inte ärendet som ett terrorbrott. Den typen av brottsrubricering utreds av Säpo och åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.

Vad gäller mannens motiv så är det något som fortsatt kommer att utredas, och Säpo har fortsatt en delaktighet i utredningen.

Ärendet leds nu av åklagare Adam Rullman och frågor om anhållandet får ställas till Åklagarmyndigheten.

Åklagare kommer inte att närvara vid pressträffen kl 15. 

UPPDATERING 13.50

Pressträffen startar klockan 15:00 i Vetlanda. Pressträffen är enbart digital.

Efteråt finns det möjlighet att göra enskilda intervjuer utomhus utanför Vetlanda stadshus, Storgatan 1.

På pressträffen kommer representanter från Polismyndigheten, Region Jönköping och Vetlanda kommun delta. Inloggningsuppgifter kommer skickas till de som har anmält sig till monica.bergstrom@polisen.se

Händelsekarta

Laddar karta...