Karta som med röd fyrkant ramar in Vaggeryd, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån En person rånad på vapen under natten.

Vaggeryd, Jönköpings län

02.40 samtal till polisen via SOS om att en person i Vaggeryd blivit utsatt för ett rån ett par timmar tidigare. Den som är drabbad ska ha blivit angripen utanför bostaden. Rånaren har tagit sig in i bostaden och där inne tvingat den drabbade att öppna ett vapenskap där tre jaktvapen förvarades. Dessa tre vapen, ett kulgevär, ett kombinationsgevär och en grytpistol tillgrips av rånaren, som sedan försvinner från platsen.

04.30 det har initialt rått en del oklarheter i ärendet men nu har polisen underlag för att inleda en förundersökning om rån. Det finns uppgifter om en person som kan misstänkas för brottet. Polisen söker efter den misstänkte.

05.19 polisen har genomfört en husrannsakan i den misstänktes bostad och anträffat honom. Mannen grips och förs till polisstationen för förhör. Husrannsakan fortsätter för att söka efter rånbytet.

05.42 de tre tillgripna vapnen anträffas och tas i beslag av polisen.

07.05 den misstänkte mannen kommer att förhöras så snart det är möjligt. Efter förhöret kommer åklagare att leda den fortsatta förundersökningen.

07.30 den misstänkte är en man i 30-årsåldern.

08.50 den drabbade är en äldre man.

Mest läst av andra