Karta som med röd fyrkant ramar in Anderstorp, Gislaveds Kommun, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Anderstorp, Gislaveds Kommun, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan.

22.52 Polisen fick samtal om ett eventuellt åldringsbrott. En man i 85-årsåldern hade blivit uppringd av en man som utgav sig för att vara polis, och han bad om uppgifter om den äldre mannens bankkort och körkort. Uppringaren fick en del uppgifter, men vid en senare koll, efter att polisen hade sett till att bankkortet kunde spärras, hade inga pengar försvunnit från kontot. Polisen vill varna för denna typ av bedrägerisamtal. Man ska aldrig lämna ut uppgifter om sin bank på någon annans uppmaning. Den äldre mannen bor i Vetlanda kommun.

23.18 Polisen kontaktades om klotter i Anderstorp, Gislaveds kommun. Någon eller några hade precis klottrat på ett äldreboende. Polis kom dit, med bland annat hundpatrull. En misstänkt person som inte lydde polisens order blev stoppad av hunden, och blev därmed biten i samband med gripandet. Polisen upptäckte färskt klotter på flera platser i Anderstorp. Mannen som greps är misstänkt för grov skadegörelse och blev anhållen av åklagare under natten. Han är i övre tonåren.

Utöver detta har polisen hanterat en del rattfylleriärenden, andra trafikbrott, utfört kontroller efter eget initiativ eller efter larm från allmänheten, etc.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra