Karta som med röd fyrkant ramar in Sävsjö, Jönköping, Länssjukhuset Ryhov, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Sävsjö, Jönköping, Länssjukhuset Ryhov, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Daniel Söderqvist. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:15 Polisen larmades till en lagerlokal i södra Sävsjö med anledning av ett pågående inbrott. Två män hade brutit upp en dörr till fastigheten. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. Två misstänkta gärningsmän greps när de försökte att fly. Den ena gripne är i 25-årsåldern, den andra i 30-årsåldern. De gripna är misstänkta för stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning genomfördes.

01:25 En hundförare befann sig i Ryhovsområdet i Jönköping med anledning av träning tillsammans med tjänstehund och väktare. I samband med detta hör hundföraren att några personer försöker att bryta sig in i en byggnad som tillhör sjukhuset ungefär 50 meter bort. Träningen avbryts och de beger sig mot den misstänkta brottsplatsen och i samband med detta försöker de två gärningsmännen att fly, men båda fångas in och grips. Den ena gripne är en man i 20-årsåldern, den andra som greps vägrade uppge sin identitet men är i ungefär samma åldersspann som den förstnämnde. Händelsen rubriceras som försök till stöld.

03:23 Polisen larmades om att en man i 80-årsåldern försvunnit från en avdelning på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Under natten har polisen sökt efter mannen, och under morgonen pågår sökandet fortfarande. Läs mer om denna händelse i den länkade notisen nedan.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra