Karta som med röd fyrkant ramar in Balkvägen, Smålandsstenar, Gislaved, Södergatan, Jönköping, Jordbrovägen, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Balkvägen, Smålandsstenar, Gislaved, Södergatan, Jönköping, Jordbrovägen, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. 8 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:48 Polis och väktare beordrades till en järnhandel på Balkvägen i Smålandsstenar, Gislaved, med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt till platsen vid 00:52 visade det sig att okända gärningspersoner kört in en truck i gaveln på butiken. Ingen misstänkt person fanns kvar. Platsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning och en anmälan om grov stöld kommer skrivas. 

03:49 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Södergatan i Jönköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Hans körkort omhändertogs också. 

05:01 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Jordbrovägen i Jönköping uppstod misstanke om rattfylleri mot en förare av en moped. Killen i övre tonåren fick följa med polisen för ytterligare provtagning och blev därefter skjutsad hem. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor utan personskador, fylleri, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra