Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Mariannelund, Eksjö, Gränna, Vetlanda, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

Jönköping, Mariannelund, Eksjö, Gränna, Vetlanda, Jönköpings län

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

01.58 en inringare meddelade till polisen att en person hade gripits för ett inbrott i Mariannelund. Inringaren hade blivit väckt av att hunden markerade att någon var i uterummet. Polisen åkte till platsen för att ta reda på närmare vad som hänt. Det visade sig att det var en kraftigt berusad man i 25-årsåldern som gått in i uterummet utan att bryta sönder eller stjäla något. Mannen blev därför misstänkt för olaga intrång och han fördes till polisstationen i Eksjö för tillnyktring.

04.05 SOS-larm till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat på E4 norrgående vid Gränna. Det visade sig att en bilist kört in i ett vägräcke och sedan voltat med bilen. Ingen personskada och ingen misstanke om brott. Trafiken påverkades en tid.

05.55 vid en rutinkontroll av en bilist på länsväg 127 i Vetlanda blev föraren, en man i 60-årsåldern misstänkt för olovlig körning eftersom han saknade körkort.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra