Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Nattsammanfattning inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Jönköping, Björngränd, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits. En person har omhändertagits för fylleri.

Granne avstyrde inbrott

01:32 Polisen kallades till Vaggerydsgatan i Jönköping.  En inringare larmade om ett bråk i trapphuset. Under samtalet hördes mycket gap och skrik i bakgrunden. Inringaren misstänkte att det var en granne som bråkade med någon person.

Det visade sig vara rätt. Grannen hade lyckats avstyra ett inbrottsförsök och i samband med det gjort ett envarsingripande och alltså fångat in den misstänkta gärningsmannen.

 01:38 Polisen satte handfängsel på mannen. Han är nu misstänkt för försök till grov misshandel, försök till stöld samt stöld.

Ingen av personerna skadades och patrullen kunde också göra beslag i form av en kniv, brottsverktyg samt en vinkelslip.

Detonation i Jönköping

02:05 Polisen fick ett larm om en detonation på Björngränd i Jönköping.  En portingång var skadad.

Många människor vaknade och ringde in till polisen.  På platsen fanns det spår i form av en hel del glassplitter.

Fastigheten spärrades av och lägenheterna närmast explosionen  kontrollerades för att undersöka om det fanns skadade personer. Polisen har ingen information om att så var fallet. Busstrafiken i området påverkades och leddes om.

Polisens tekniker stöttades under morgontimmarna  av det nationella bombskyddet för att utreda vad det är för typ av detonation som inträffat. Bombskyddet har nu gjort klart sitt arbete och lämnat platsen.

Arbetet fortsätter nu med vidare spårsäkring och informationsinhämtning. Som vanligt är allmänhetens iakttagelser av största vikt. Låt polisen avgöra vad som är viktig information och var inte rädd för att störa. Det är ofta lätt att tro att det man själv känner till är känt av många. Så är det oftast inte.

Polisen hävde avspärrningarna vid sjutiden på morgonen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra