Karta som med röd fyrkant ramar in Tranås, Prästgatan, Storgatan, Kungsängsvägen, Jönköping, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Tranås, Prästgatan, Storgatan, Kungsängsvägen, Jönköping, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Jönköpings län. Tre har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Inbrott i Tranås

00:22 Inringare från Prästgatan i Tranås hörde bankande ljud och misstänkte att det var inbrott på parkförvaltningen.  I samband med detta ser man en mindre röd bil lämna platsen.

Polisen konstaterar att ett garage nar utsatt för ett fullbordat inbrott. Flera polispatruller letar utan resultat efter den misstänkta bilen.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättas men det är ännu oklart vad som tillgripits.

Polisen larmades om inbrott, fyra minuter senare i kontakt med tjuven

01:44 En inringare från Storgatan i Tranås vaknade av glaskrossning ute på gatan. Det var rutan till ett företag som krossats och en röd mindre bil fanns på platsen.

01:48 En patrull är på plats och går in i objektet. En misstänkt mörkklädd gärningsman hittades i lokalen. I den röda bilen fanns det stöldgods från företaget samt också gods som misstänks höra från det tidigare inbrottet på Prästgatan.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättas. Gärningsmannen ,som är i 30-årsåldern, misstänks också för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mannens kläder beslagtog för undersökning efter spår. Bilen samt stöldgods gick samma väg, beslag.

 Fordonskontroll avslöjade misstänkta tjuvar

04:44 En polispatrull gjorde en rutinmässig fordon och förarkontroll på Kungsängsvägen i Jönköping.

Det visade sig att det i bilen fanns misstänkt stöldgods och två personer i fordonet greps misstänkta för stöld alternativt häleri. Bägge männen, som är i 30 samt 40-årsåldern misstänks också för ringa narkotikabrott innehav. 40-åringen fick ytterligare en misstanke, brott mot knivlagen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra