Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötlands Län, Sjötullsgatan, Norrköping, Tranemo, Gislaved, Lindö, Jönköping, Tenhult, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Torsdag-fredag natt, 3-4/8. Region Öst (Jönköpings och Östergötlands län).

Östergötlands Län, Sjötullsgatan, Norrköping, Tranemo, Gislaved, Lindö, Jönköping, Tenhult, Jönköpings län

Natten mot fredag den 4/8 har med några undantag varit relativt lugn i Region Öst (Jönköpings och Östergötlands län).

Ledningscentralen har hanterat sammanlagt 102 händelserapporter mellan kl. 22.00 och 05.00.

Det har inte skett några gripanden under senkvällen eller natten, däremot har en handfull personer blivit omhändertagna i regionen med anledning av fylleri och/eller ordningsstörande beteende och fyra personer har medtagits för provtagning efter att misstanke har uppstått om rattfylleri/drograttfylleri/ringa narkotikabrott.

NOTERBART:

01:35 larmades ambulans, räddningstjänst och polis till Sjötullsgatan i Norrköping med anledning av en singelolycka där en personbil kört in i en stolpe. Enligt anmälaren, som stannat till på olycksplatsen, verkade föraren av aktuell bil vara påverkad av alkohol. När polis kom till platsen kunde konstateras att föraren, en kvinna i 35-årsåldern, blåste positivt i det rutinmässiga alkoholutandningsprovet. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus, hennes skador skall inte vara allvarliga. Hon misstänks för grovt rattfylleri.

Kl. 02:05 inkom samtal om en vinglande bil som kördes med ett punkterat däck från Tranemo mot Gislaved på riksväg 27. Polisen lyckades få stopp på färden strax norr om Gislaved och vid kontroll visade föraren, en man i 50-årsåldern, tecken på att vara påverkad av någon form av narkotika. Föraren medtogs för kroppsbesiktning/provtagning och är nu misstänkt för drograttfylleri (inklusive ringa narkotikabrott, eget bruk) och vårdslöshet i trafik.

Strax innan kl. 03.00 larmades polis till adress i bostadsområdet Lindö i Norrköping. Detta med anledning av att en kvinna tagit sig till en granne efter att ca tio minuter tidigare ha blivit rånad i sitt hem. Kvinnan hade vaknat av att två gärningsmän tagit sig in i bostaden efter att ha slagit sönder en fönsterruta. Därefter hotade gärningsmännen kvinnan med någon form av vasst föremål och krävde henne på pengar utan resultat. Då tillgrep de hennes mobiltelefon samt värdeföremål osm i nuläget inte går att precisera innan de lämnade platsen i okänd riktning. Gärningsmännen beskrivs som i 20-årsåldern, klädda i luvtröjor och jeans. Vid brottstillfället var de maskerade med någon form av halsduk. Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

Kl. 04:40 inkom larm om en singelolycka som inträffat på riksväg 40 mellan Jönköping och Tenhult, där en personbil hade kört in i mitträcket. I bilen färdades två vuxna och tre barn, ingen person skadades vid olyckan. Bilen fick bärgas från platsen.

Polisen Jönköpings län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra