Karta som med röd fyrkant ramar in Ekenässjön, Vetlanda, Eksjö, Egnahemsvägen, Norrahammar, Jönköpings Kommun, Värnamo, Storgatan, Gnosjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Ekenässjön, Vetlanda, Eksjö, Egnahemsvägen, Norrahammar, Jönköpings Kommun, Värnamo, Storgatan, Gnosjö, Jönköpings län

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Händelser i urval:

00.57 Ett vittne ringde polisen om att en bilist hade kört av vägen i närheten av Ekenässjön. Ytterligare en bil fanns på platsen, de ska ha varit i sällskap. Efter avkörningen lämnade de ett släp på platsen, med någon form av markarbetesmaskin på. Polisen skickade ut flera patruller i området och efter en stund kunde en skåpbil stoppas som hade kört mot Vetlanda. Det hade visat sig att maskinen på släpet var stulen från ett företag i Eksjö.
Mannen som körde skåpbilen greps, misstänkt för stöld. Han är i 45-årsåldern. Mannen anhölls under natten. Han är misstänkt för grov stöld genom inbrott. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning vid företaget som drabbats av inbrott.

02.33 Det kom larm om en brinnande bil på en parkeringsplats på Egnahemsvägen i Norrahammar, Jönköpings kommun. Bilen var övertänd. Räddningstjänst och polis kom dit. Polisen misstänker att branden var anlagd och skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Polisen hade vid 03-tiden en insats där en patrull försökte få en bilist att stanna på E4 söder om Jönköping, i södergående riktning. Polisen kom ikapp bilen i närheten av Värnamo. I samband med detta körde bilisten av vägen och voltade flera gånger. Mannen som körde fördes till sjukhus med ambulans. Han verkade vara allvarligt skadad. Polisen skriver en anmälan om grov vårdslöshet i trafik. Mannen är i 25-årsåldern.

05.53 Polis larmades till Storgatan i Gnosjö. En kvinna hade blivit misshandlad ute på en parkeringsplats av en man som hade lämnat platsen på en elsparkcykel. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans, hon var vaken och talbar. Misshandeln ska ha skett med ett tillhygge och brottsrubriceringen var initialt grov misshandel.
Polisen har spärrat av en yta på parkeringsplatsen. Ett arbete pågår med att ta reda på bakgrunden till händelsen. Eventuella vittnen som kan ha sett något före, under eller efter misshandeln, bör ringa polisen på 114 14, eller lämna ett tips på polisen.se.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra