Karta som med röd fyrkant ramar in Habo, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Två mopedister krockade i Habo.

Habo, Jönköpings län

09.24 samtal kom till polisen om att en trafikolycka inträffat på länsväg 1817 i Habo. Polis ambulans och räddningstjänst åkte till platsen.

09.46 polisen är framme på olycksplatsen.

10.04 polisen påbörjar en utredning om smitning från trafikolycka och olovlig körning.

10.14 en moped, som misstänks vara trimmad, togs i beslag för en teknisk undersökning.

10.19 en tonårspojke fördes till sjukhus med ambulans, ev. med benfraktur.

11.05 polisen är nu klar på olycksplatsen. Det som hittills har framkommit är att en minderårig pojke stod stilla med en oregistrerad crossmotorcykel när han blev påkörd av en tonårspojke (som fördes till sjukhus) med en annan tonårspojke som passagerare. Båda tonårspojkarna färdades på en misstänkt trimmad moped, som har tagits i beslag för teknisk undersökning. Föraren misstänks för olovlig körning och för att ha vållat olyckan.

Den minderåriga pojken lämnade olycksplatsen och misstänks därför för smitning från trafikolycka, samt olovlig körning. Han har identifierats av polisen och crossmotorcykeln är också tagen i beslag.

Alla inblandade, samt ett flertal vittnen, tillhör samma skolklass som var på väg till ett bad dit de fick tas sig för egen hand och på eget ansvar.

Mest läst av andra