Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Bragegatan, Kalmar, Kalmar län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt

Bragegatan. Misstänkt farligt föremål.

Bragegatan, Kalmar, Kalmar län

Polisen kallades till en plats nära Bragegatan med anledning av att en person anträffat ett föremål som eventuellt kunde vara farligt. Efter en initial undersökning av föremålet av polispersonal gick det inte att utesluta att det kan röra sig om ett farligt föremål. Platsen spärrades av och personal från det Nationella Bombskyddet har beställts till platsen. 

Uppdatering 22:13 Nationella Bombskyddet är klara med att säkra föremålet och en vidare undersökning av föremålet kommer att ske. När Polisen är klar på platsen kommer avspärrningen att hävas. 

Uppdatering 24-08-23 kl 06.29: Föremålet har under gårdagskvällen bedömts som skarpt och omhändertagits av nationella bombskyddet. En anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor är upprättad. Avspärrningarna hävdes strax innan 23. 

Händelsekarta

Laddar karta...