Karta som med röd fyrkant ramar in Funkabo, Berga, Funkabovägen, Norra Vägen, Kalmar, Kalmar län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Funkabo. En person med skottskador är anträffad.

Funkabo, Berga, Funkabovägen, Norra Vägen, Kalmar, Kalmar län

Polisens regionledningscentral får flera samtal om höga smällar från områdena Funkabo och Berga. Polis skickas till platsen.

En person med skottskador är anträffad utomhus på Funkabovägen, nära Norra Vägen. Ett område är avspärrat i väntan på brottsplatsundersökning.

Ambulans är på plats. Polisen har ingen information om skadeläget, i denna del hänvisas till sjukvården.

Brottsrubricering är inte preciserad.

Uppdatering kl 01:45 av Magnus Lefèvre, vakthavande befäl

Ett större område är avspärrat och kommer undersökas av kriminaltekniker under natten.

I nuläget kan inte polisen kommentera skadeläget på den skottskadade personen men en förundersökning av grovt brott är inledd.

Sidan kommer uppdateras fortlöpande.

Uppdatering kl 02:42

Platsen är fortfarande avspärrad och i nuläget oklart hur länge detta kommer vara. Delar av Funkaboskolan ligger inom det avspärrade området vilken kan påverka skolans verksamhhet under morgonen.

Polisen har informerat kommunen om detta och hänvisar föräldrar och elever att ta kontakt med skolan hur undervisningen påverkas.

I övrigt utreds ärendet som mord och en yngre man har avlidit av sina skador. Anhöriga har blivit underrättade. Övrig information i ärendet kommer inte kunna lämnas under natten.

// Magnus Lefèvre, vakthavande befäl

Händelsen i media

Mest läst av andra