Karta som med röd fyrkant ramar in Ankarsrum, Västerviks Kommun, Rådjursstigen, Allén, Dalsvägen, Gunnebo, Västervik, Kalmar län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Åldringsbrott i Ankarsrum och Västervik.

Ankarsrum, Västerviks Kommun, Rådjursstigen, Allén, Dalsvägen, Gunnebo, Västervik, Kalmar län

Vid middagstid på tisdagen anmäls två åldringsbrott i Västerviks kommun, ett i Ankarsrum och ett i Västervik.

1. Kl 13.20 anmäls ett åldringsbrott som inträffade strax efter kl 11.00 på Rådjursstigen i Ankarsrum. På adressen bor en 77-årig kvinna. En okänd kvinna ringer på lägenhetsdörren och blir insläppt. Den okända kvinnan rotar runt i lägenheten, I nuläget oklart om något har stulits. Polispatrull skickas till adressen för anmälningsupptagning samt brottsplatsundersökning.

2. Kl 13.22 anmäls ett åldringsbrott som skett på Allén i Västervik. På adressen bor 93-årig kvinna. Två kvinnor tränger sig in i den gamla damens lägenhet. De förstör hennes trygghetslarm. I nuläget oklart om de stal något i lägenheten. Kvinnorna beskrivs; utländskt utseende, en stor och kraftig och en liten och smal.

Under den senaste tiden har flera åldringsbrott skett i regionen. Polisen är tacksam för tips och iakttagelser som kan bidra till att den konstellation kriminella som ägnar sig åt den aktuella brotsligheten kan identifieras och gripas. Tips kan lämnas på tfn nr 11414.

Uppdatering

Ytterligare ett åldringsbrott har kommit till polisens kännedom.En kvinna, synskadad, boende på Dalsvägen i Gunnebo/Västervik har haft besök av två kvinnor som uppgav att de kom från kommunen och skulle informera om äldres rättigheter. De två kvinnorna uppges ha långt hår, pratade inte svenska utan dålig engelska. I nuläget oklart om något stulits. Polis skickas till adressen för anmälningsupptagning samt brottsplatsundersöning.

Polisen Kalmar län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra