Karta som med röd fyrkant ramar in Gällivare, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Försök till mord, Gällivare. En person gripen, målsägaren vårdas för sina skador.

Gällivare, Norrbottens län

Polisen beordrades till en bostad i utkanten av Gällivare sedan samtal inkommit från adressen angående en skadad person och att det behövdes ambulans. Väl på plats kunde en person gripas och misstänktes initialt för Grov Misshandel, men denna brottsmisstanke har sedan ändrats till Försök till Mord. Målsägaren fördes till sjukvård i ambulans och vårdas nu för sina skador. Mannens tillstånd beskrivs av sjukvården som kritiskt, men inte livshotande.

De båda inblandade personerna är män, de är födda i mitten av 60-talet och är inte tidigare dömda för brott. Vad de har för relation till varandra kommer inte att kommenteras för tillfället, inte heller vilken typ av våld som förekommit. Polisen arbetar vidare med ärendet bland annat genom att utföra en teknisk undersökning. Under morgonen kommer åklagare att kontaktas för beslut om mannen ska anhållas samt för att lämna vidare utredningsdirektiv.

Texten uppdateras under förmiddagen den 2019-01-05.

Uppdatering 04:30:

Formuleringsförändring i texten i stort. Främst gällande att det är mannens tillstånd som bedöms som kritiskt, inte skadorna i sig.

Uppdatering kl 10:46 (av RLC-kommunikatör Marie Andersson)

Efter förhör har åklagare fattat beslut om att anhålla mannen. Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Händelsen utreds vidare och ärendet leds av åklagare.

Mest läst av andra