Karta som med röd fyrkant ramar in Bergnäset, Sunderby Sjukhus, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Bergnäset, man misstänkt för drograttfylleri.

Bergnäset, Sunderby Sjukhus, Luleå, Norrbottens län

En person ringer in och berättar att han blivit påkörd av en annan bil som sedan smet från platsen. Personen har dock följt efter bilen och föraren stannade till slut. En polispatrull kallas direkt till platsen och de fattar misstankar om att föraren, en man i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika.

Han medtas till Sunderby sjukhus för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. En anmälan om rattfylleri under påverkan av narkotika har upprättats och mannens körkort har omhändertagits. Även bilnycklarna har omhändertagits enligt PL 24*.

* Polislagen 24 a §  Kan det av särskilda skäl anses finnas risk för att brott enligt 4 eller 4 a §lagen (1951:649) om straff för vissa trafikbrott kommer att begås, får en polisman, i syfte att förhindra brottet, tillfälligt omhänderta fordonsnycklar eller annat som behövs för färden eller, om så krävs, fordonet.

Mest läst av andra