Senaste händelserna

Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Boden, Luleå, Mjölkudden, Kiruna, Ersnäs, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Boden, Luleå, Mjölkudden, Kiruna, Ersnäs, Norrbottens län

Polisen har utfört ett antal kontroller av personer och fordon under natten. En bilförare i Boden misstänks för grov olovlig körning, då han saknar körkort. Bilen tagen i beslag för att förebygga framtida trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:00 Stöld/inbrott, Luleå
Polis beordras till Mjölkudden efter samtal från en kvinna som uppger att någon varit inne i hennes källare. Kvinnan vaknade av ett ljud och såg en man springa från platsen. Inget ska ha stulits i samband med inbrottet. Polis har sökt i området, men utan resultat. En patrull håller förhör och upprättar en anmälan.

02:41 Vapenlagen, Kiruna
Polis beordras till en adress i Kiruna efter samtal om en man som är skadad. Mannen har hanterat ett vapen och i samband med detta har han skadat sig. Mannen förs med ambulans till sjukhus med skador i ljumske/ben. Patrullen upprättar anmälan om vapenbrott, samt anmälan om framkallande av fara för annan då fler personer befann sig i lägenheten. Vapnet taget i beslag och lägenheten är avspärrad för en teknisk undersökning.

02:50 Trafikolycka, Luleå
Larm inkommer om en singelolycka på E4 i höjd med Ersnäs. En man förs med ambulans till sjukhus. Det finns ingen misstanke om brott.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra