Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Luleå, Gällivare, Utedass, Kiruna, Norrbottens län

Tre personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon. Två ordningsbot har utfärdats, en för trafikbrott och en för offentlig urinering.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:35 Trafikolycka Luleå. Påkörd person i centrala Luleå. Ingen uppgift om personen behövt sjukhusvård. Polis har hållit förhör och kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka.

00:29 Trafikolycka Gällivare. Singelolycka där en personbil kört in i en snövall. Enligt initiala uppgifter ska föraren ha setts lämna platsen springande. Polis beordras till platsen. Tre unga män påträffas i anslutning till olyckan. Patrullen har hållit förhör. Anmälan narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen. Ingen uppgift om att någon behövt sjukhusvård.

00:49 Brand Luleå. Brand i ett utedass. Polis beordras till platsen. Det visar sig brinna i en papperskorg. Inga uppgifter om några personskador. En anmälan upprättas, oklar rubricering.

02:18 Misshandel Gällivare. Man som uppger att han blivit misshandlad av flera okända gärningsmän. Polis och ambulans till platsen. Polis har hållit ett flertal förhör, en anmälan om misshandel upprättas.

03:03 Rattfylleri Kiruna. Bil som åkt av E10 utanför Kiruna. Polis beordras till platsen. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad, han tas med för provtagning och förhör. Mannen kan ej identifiera sig och grips av polis. Han är i nuläget misstänkt för rattfylleri. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till ifall mannen ska anhållas eller släppas fri.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten, ingen person skadades i samband med olyckan.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra