Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Kiruna, Piteå, Björkskatan, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet (00-07).

Luleå, Kiruna, Piteå, Björkskatan, Norrbottens län

Fem personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon och tre ordningsbot har utfärdats för olika typer av trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:19 Våldsamt motstånd Luleå. Ung man omhändertagen av ordningsvakter på restaurang i centrala Luleå. Polis beordras till platsen. I samband med vakternas omhändertagande sätter sig mannen till motvärn och han är nu misstänkt för våldsamt motstånd.

03:02 Misshandel Luleå. Man som uppger att han misshandlats av flera okända män i centrala Luleå. Polis har upprättat en anmälan om misshandel.

04:00 Misshandel Kiruna. Man som anmäler att han misshandlats av ordningsvakter på en restaurang i Kiruna. Polis håller förhör och upprättar en anmälan om misshandel.

04:14 Skadegörelse Piteå. Man som slår sönder en bil på en parkering vid en skola, bland annat har flera rutor krossats. Polis beordras till platsen. Mannen ej påträffad. En anmälan om skadegörelse kommer att upprättas.

04:21 Skadegörelse Kiruna. Ungdomar som enligt initiala uppgifter slår sönder en dörr. Polis beordras till platsen. Inga ungdomar kvar på platsen när polisen anländer. Patrullen har hållit förhör med vittnen och dokumenterat skadegörelsen. En anmälan kommer att upprättas.

04:29 Sjukdomsfall Luleå. Ambulans ska omhänderta en man på Björkskatan. Mannen påverkad och väldigt utåtagerande så polis bistår ambulanspersonalen. Mannen bältas och två poliser åker med i ambulansen till sjukhus.