Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00-07.

Gällivare, Kiruna, Luleå, Jokkmokk, Älvsbyn, Klöverträsk, Sanden, Bodens Kommun, Boviken, Piteå, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Sedan midnatt har totalt fem personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dessa misstänks också för ringa narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:08 Narkotikabrott, Gällivare
Polisen inleder ett förföljande på en personbil på E45 utanför Gällivare då föraren inte stannar på polismans tecken. Färden tar slut på personbilen kör i diket. Det finns inga uppgifter om några personskador. Tre personer som färdas i bilen tas med för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. Det går inte att styrka vem som har kört bilen. 
Anmälan gällande ringa narkotikabrott genom eget bruk upprättas. 

00:28 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en restaurang i Kiruna med anledning av ett bråk. En anmälan gällande misshandel upprättas. Två personer från platsen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

01:33 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till en restaurang i Luleå med anledning av ett bråk. En man ska ha blivit misshandlad av okänd gärningsperson/personer. En anmälan gällande misshandel upprättas. Polisen tar också upp en anmälan gällande skadegörelse då målsägandens klädesplagg gått sönder.

01:33 Trafikkontroll, Jokkmokk
Polisen upprättar en trafikkontroll på riksväg 97, Jokkmokk. Tio förare får blåsa i sållningsinstrumentet och samtliga är nyktra. 

01:43 Rattfylleri, Älvsbyn
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Älvsbyn. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. En anmälan gällande rattfylleri alternativt grov rattfylleri upprättas. Mannen misstänks också för grov olovlig körning då hans körkort är återkallat. 

02:04 Misshandel, Gällivare
Polisen beordras till centrala Gällivare med anledning av ett bråk. En person, en man, ska ha blivit misshandlad. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan om misshandel. En person avlägsnas från platsen. 

02:25 Trafikolycka, Gällivare
Polisen kontrollerar en trafikolycksplats på Parkgatsleden i Gällivare. En personbil har kört i diket. Inga personer finns kvar på platsen. Närområdet söks av men några personer som kan ha varit inblandade i olyckan hittas inte. 

Övrigt: Fyra viltolyckor har inträffat under natt och tidig morgon. I Klöverträsk, Luleå, i Vibbyn respektive Sanden, Bodens kommun samt på E4 vid Boviken, Piteå. Ingen person kom till skada. 

Mest läst av andra